Διήγημα - Μορίρι ο Εξωγήϊνος (επεισόδιο 1) - Καλημέρα Γη

Διήγημα - Μορίρι ο Εξωγήϊνος (επεισόδιο 1)






Ανάμεσα σε τόσους γαλαξίες, τόσους αστερισμούς και τόσους πλανήτες, υπάρχει και ο πλανήτης Σίων73. Ένας όμορφος πλανήτης, που θυμίζει περιγραφές του Παραδείσου – τεράστια λιβάδια, πολλά δέντρα και λουλούδια και διάφορα ζώα που συμβιώνουν αρμονικά με τους κατοίκους του πλανήτη αυτού. Οι δε κάτοικοι του πλανήτη αυτού, οι λεγόμενοι Σίωνες, θυμίζουν στο παρουσιαστικό τους ανθρώπους που κατοικούν στον πλανήτη Γη. Αν τους έβαζες δίπλα – δίπλα, θα καταλάβαινες διαφορά μόνο στην πολυχρωμία του δέρματος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα, όπως κάποιες σαύρες στη Γη και στο χρώμα των ματιών, μιας και είναι μόνο μαύρα, χωρίς το χαρακτηριστικό λευκό των ανθρώπων.  

Σε κάποιο από τα λιβάδια του πλανήτη Σίων73, ζούσε ένας εξωγήινος, ο Μορίρι. Ένας φιλικός, έξυπνος, δημιουργικός, αξιαγάπητος, χαρούμενος εξωγήινος, ο οποίος απέπνεε ζεστασιά – πάνω κάτω όμως, όλοι οι Σίωνες ήταν έτσι.  

Ο Μορίρι στο επάγγελμα ήταν ένα είδος «διασώστη». Ανήκε στη δημόσια υπηρεσία του Σίων73 και βοηθούσε με όποιο τρόπο του ζητούνταν,  στη σωστή διατήρηση του πλανήτη και κατά συνέπεια του είδους του. Αυτό σήμαινε μεταξύ άλλων, διάφορα ταξίδια ανάμεσα στους πλανήτες όποτε χρειαζόταν, μόνος ή με άλλους συναδέλφους - βοηθούς, έτσι ώστε να υπάρχει μια μόνιμη συνθήκη Ειρήνης μεταξύ του πλανητικού συστήματος του Σίων73. 

...............

Ο Μορίρι αφού ταξίδεψε στον πλανήτη Άνβαμπος, κατάφερε και βρήκε ένα από τα τρία περίεργα ρομπότ, μέσα από διάφορες εργασίες που προσέφερε, κατόρθωσε να το αποκτήσει και όταν γύρισε πίσω στον πλανήτη του, τον Σίων73,  το πήγε στην υπηρεσία του για να του αλλάξουν τις ρυθμίσεις που έπρεπε.

Τώρα του είχαν μείνει τα δύο υπόλοιπα ρομπότ, τα οποία βρισκόντουσαν στον πλανήτη Γη, φρουρούμενα από ειδικούς πράκτορες και δε γνώριζε κανείς άλλος την ύπαρξη τους – ούτε των ίδιων, ούτε των ρομπότ. Σύντομα θα έπρεπε να ταξιδέψει στη Γη για να τα πάρει πίσω. Το μόνο πρόβλημα που είχε, ήταν πως θα έπειθε τους Γήινους να του τα δώσουν και μάλιστα χωρίς τη χρήση βίας ή/και όπλων.  

........................

για να διαβάσετε ολόκληρο το επεισόδιο και για να ψηφίσετε για το ποια θα θέλατε να είναι η συνέχεια της ιστορίας, πατήστε: 





Διήγημα - Μορίρι ο Εξωγήϊνος (επεισόδιο 1) Διήγημα - Μορίρι ο Εξωγήϊνος (επεισόδιο 1) Reviewed by Xara A. Patsavouridou on 7:51 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: