Γιατί η φύση μας γαληνεύει? - Καλημέρα Γη

Γιατί η φύση μας γαληνεύει?

 


Φώτο: WikimediaImages στο Pixabay

Η φύση έχει αναγνωριστεί ως ένας θεραπευτικός παράγοντας για τον άνθρωπο εδώ και αιώνες. Η φύση έχει μια ξεχωριστή ικανότητα να επουλώνει την ψυχή και το σώμα μας. Η σύνδεση με τη φύση είναι ένας φυσικός τρόπος να αναζωογονήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε τις ενέργειες που βρίσκονται γύρω μας. Σήμερα, οι άνθρωποι ζουν σε έναν κόσμο που είναι όλο και πιο απομακρυσμένος από τη φύση και αυτό έχει οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, η επιστήμη έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σημασία της σύνδεσης με τη φύση και τα οφέλη της για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μας. Στο άρθρο αυτό, θα αναλύσουμε τα οφέλη της φύσης για την υγεία μας και πώς μπορούμε να συνδεθούμε με αυτήν για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Επιστημονικές μελέτες για επούλωση από τη φύση

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η σύνδεση με τη φύση έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Η φύση μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και το στρες, να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να αυξήσουμε την ενέργειά μας. Η φύση μπορεί επίσης να διευκολύνει την επούλωση του σώματος και της ψυχής. Μερικά από τα οφέλη της σύνδεσης με τη φύση περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής ενδορφίνων και τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Μια άλλη επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που είχαν πρόσβαση σε θέα προς τη φύση είχαν σημαντικά χαμηλότερους ρυθμούς καρδιακών παλμών και αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν είχαν πρόσβαση σε θέα προς τη φύση. Αυτό υποδεικνύει ότι η φύση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη φυσική υγεία μας και να βοηθήσει στην επούλωση του σώματος.

Τρόποι σύνδεσης με τη φύση για επούλωση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδεθούμε με τη φύση για επούλωση. Ένας τρόπος είναι να περπατήσουμε στο δάσος ή στην παραλία και να αισθανθούμε τον αέρα και τον ήλιο στο πρόσωπό μας. Μπορούμε επίσης να ακούσουμε τον ήχο των πουλιών και των φυσικών ήχων της φύσης.

Άλλος τρόπος είναι να κάνουμε κήπο ή να φροντίζουμε φυτά. Η φροντίδα των φυτών μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ενέργεια της φύσης και να επικεντρωθούμε σε κάτι θετικό. Επιπλέον, η καλλιέργεια φυτών μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια συνδεσιμότητα με τον κύκλο της ζωής.

Τέλος, μπορούμε να επισκεφθούμε μια φυσική περιοχή, όπως ένα πάρκο ή μια περιοχή με δέντρα. Μπορούμε να κάνουμε πικνίκ, να κάνουμε μια βόλτα ή απλά να καθίσουμε και να απολαύσουμε την ηρεμία της φύσης.

Ενσωμάτωση της φύσης στην καθημερινότητα

Μπορούμε να ενσωματώσουμε τη φύση στην καθημερινότητά μας με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι να βάλουμε φυτά στο σπίτι μας. Μπορούμε να βάλουμε μια κατσαρόλα με βότανα στην κουζίνα ή να βάλουμε φυτά στο γραφείο μας. Το πράσινο χρώμα των φυτών μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του στρες και στην αύξηση της φυσικής ενέργειάς μας.

Μπορούμε επίσης να περπατήσουμε στο πάρκο ή στην παραλία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μας διαλείμματος. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να αναζωογονηθούμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας για τη συνέχεια της ημέρας. Άλλος τρόπος είναι να πίνουμε καφέ ή τσάι στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης.

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης στο μυαλό

Η φύση μπορεί να έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα στο μυαλό μας. Σύμφωνα με μελέτες, η φύση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, της άγχους και της κατάθλιψης. Η παρουσία της φύσης μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και ήρεμοι. Μπορεί να βοηθήσει επίσης στην ανανέωση της προσοχής μας και να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε σε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά.

Η φύση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της δημιουργικότητας μας. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Environmental Psychology, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον φυσικής όμορφιας είχαν μεγαλύτερη δημιουργικότητα από ότι οι συμμετέχοντες που βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον με λιγότερη φυσική όμορφια.

Τέλος, η φύση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μας. Η παρουσία της φύσης και η σύνδεσή μας μαζί της μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω μας και να αισθανόμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης στο σώμα

Η φύση μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στο σώμα μας. Στην πραγματικότητα, η φύση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος, του ρυθμού της καρδιάς και του επιπέδου της κορτιζόλης στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κινδύνου για πολλά χρόνια νοσήματα, όπως ο καρκίνος, η διαβήτης και το καρδιακό επεισόδιο.

Η φύση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του συστήματος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Alternative and Complementary Medicine, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που περπάτησαν σε ένα δάσος είχαν αυξημένη παραγωγή αντισωμάτων σε σύγκριση με εκείνους που περπάτησαν σε ένα αστικό περιβάλλον.

Τέλος, η φύση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ύπνου μας. Η παρουσία της φύσης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κυκλοφορικού μας συστήματος και να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και ήρεμοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

Επιστημονικές μελέτες για τη θεραπεία από τη φύση

Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν αναλύσει τα οφέλη της φύσης για την υγεία μας. Μία από αυτές τις μελέτες αναφέρει ότι η φύση μπορεί να μειώσει τον παλμό της καρδιάς, την πίεση του αίματος και το επίπεδο της κορτιζόλης στο αίμα. Μια άλλη μελέτη αναφέρει ότι η φύση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει τον στρες.

Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρουσία της φύσης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κατάθλιψης και της αγωνίας. Σε μια ακόμη μελέτη, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η παρατήρηση της φύσης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της ευημερίας.


Η μελλοντική εξέλιξη της φυσικής θεραπείας

Η σύνδεση με τη φύση έχει αναγνωριστεί ως μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας. Η φυσική θεραπεία έχει αναπτυχθεί σε μια ευρεία γκάμα πρακτικών που συνδυάζουν τη φύση και την ψυχολογία για να βοηθήσουν στην επούλωση του μυαλού και του σώματος. Η φυσική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει βόλτες στη φύση, καλλιέργεια φυτών, μαθήματα γιόγκα στη φύση και πολλά άλλα.

Η μελλοντική φυσική θεραπεία μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Για παράδειγμα, η εικονική περιήγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια εμπειρία της φύσης σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε φυσικό περιβάλλον. Επίσης, η έρευνα μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για τις ιδιότητες των φυτών και του περιβάλλοντος και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία.


Συμπεράσματα

Η σύνδεση με τη φύση είναι κάτι που πρέπει να ενσωματωθεί στην καθημερινή μας ζωή για να απολαύσουμε τα οφέλη της.



Γιατί η φύση μας γαληνεύει? Γιατί η φύση μας γαληνεύει? Reviewed by Xara A. Patsavouridou on 9:41 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: